Régi játék új köntösben - C&C Renegade X

A Command & Conquer sorozatot bizonyára rengetegen jól ismerik - annak egykori FPS-változatú játéka - a Command & Conquer: Renegade nevű alkotás viszont lehetséges, hogy sokaknak elkerülte a figyelmét. Ezúttal bemutatom, hogyan is próbálhatjuk ki modern technikai színvonalon - és nem mellesleg teljesen ingyen.

1.) Néhány szó a Renegade-ről

Először is nézzük meg az alábbi képsorokon, hogy grafikailag mennyit is fejlődött a Renegade X az elődjéhez képest.

_

_

A C&C Renegade - és persze az új Renegade X - egy taktikai lövöldözős játék, amely a jól ismert Command and Conquer stratégiajáték-sorozat elemeire épül. Mindezt egyfelől FPS - vagy opcionálisan akár TPS - kameraszemszögből is irányíthatjuk és az Unreal Engine grafikai motorját felhasználva élvezhetjük. A Renegade X továbbá az elődjéhez képest teljesen ingyenesen letölthető/játszható online.

A játék fejlesztőcsapata a Totem Arts nagyszerű munkát végzett.

Akár 40 játékos - a GDI és a NOD csapat valamelyikét kiválasztva - is játszhatja egyidejűleg.

A játékban a fő küldetésünk az lesz, hogy megsemmisítsük az ellenséges bázist - miközben a sajátunkat védelmeznünk kell. A játékosok nagyon sok lehetőség közül válogathatnak - például 30 féle fegyver, 15 jármű, és hívhatunk segítségül továbbá nukleáris támadást vagy Ion-ágyúkat, légicsapásokat és még sorolhatnám őket.

2.) Letöltés és használat

A játék Windows és Linux rendszereken egyaránt működőképes - ehhez első lépésként a hivatalos weboldalról töltsük le a telepítőcsomagot.

A telepítő elindításával a játék adatállományai letöltődnek és települnek számítógépünkre - amely lehet, hogy egy kicsit sokáig fog eltartani - de a játékélmény szerintem mindenkit kárpótol majd. :)

Tetszett, amit olvastál? Like-olj és kérlek, látogasd meg a többi cikkemet is!

Saját tapasztalattal, kérdéssel vagy további megoldásokkal rendelkezel a témával kapcsolatosan? Kérlek írd meg hozzászólásban.

Startup Growth Lite is a free theme, contributed to the Drupal Community by More than Themes.